top of page

עונות, עלויות וקניות: שיקולים חשובים בתכנון הטיול לניו זילנד

עודכן: 8 במרץ

למה להגיע לניו זילנד? 

אפשר למנות אינספור סיבות אבל זה לא ייגמר, לכן ניתן רק חלק:

  • ניו זילנד הייתה מבודדת מבני אדם במשך 80 מילון שנה, מה שנתן לטבע את המרחב לעשות כרצונו וליצור כמה יצורים מאוד מיוחדים ומשונים. האדם בסופו של דבר הצליח לגלות את גן העדן הנסתר הזה לפני 800 שנה, אז נפתחה ההזדמנות להציץ לעולם נשכח זה. הרים מושלגים, אגמים בצבעי כחול בלתי נגמרים, גבעות ירוקות עד האופק, הרי געש פעילים ופיורדים אדירים אילו רק חלק מהנפלאות אותם תראו.

  • בניו זילנד לא תמצאו נחשים בכלל והטורף המסוכן ביותר על האי הוא סמור. תודות לבידוד ולתנאים המיוחדים לא התפחתו טורפים גדולים מה שנתן שקט ושלווה לציפורים על האי להתפתח ולשגשג. לכן בניו זילנד תוכלו לראות כמה  מהציפורים המיוחדות בעולם! המפורסמת ביותר היא הקיווי: ציפור חומה חמודה עם מקור צר וארוך אך בלתי כנפיים... כן כן לא היה צורך בדבר המיותר הזה ללא טורפים גדולים. הצמחייה היא גם ייחודיית למקום ו-80% ממנה קיים רק בניו זילנד ולא באף מקום אחר בעולם. 

  • ניו זילנד היא מקום לאוהבי טבע ושקט. ארץ מגוונת ונוחה לטייל, בעלת אלפי מסלולים קצרים וארוכים בכל רמה אפשרית. רוב המטיילים מגיעים אליה עם ניצוץ בעיניים ומטרה אחת בלב: לספוג את הטבע וללכת לאיבוד בתוכו. בכל פיתול בשביל או סיבוב בכביש יתגלה לכם עוד הר מושלג או אגם חבוי יואי אפשר לדעת מה מתחבא מעבר לפינה. 

  • תושבי המקום, "הקיווים" כמו שהם אוהבים לקרוא לעצמם, הם אנשים חמים ואוהבים שתמיד מוכנים לעזור בכל צרה או עצה. השיחה איתם תמיד תתגלגל ובסופו של דבר תגיעו לדבר על מזג האוויר (נושא חם כי יש כל כך הרבה סוגים וצרות שנות לגשם כאן). 




עונות ומזג אוויר 

ניו זילנד נמצא בכדור הדרומי ולכן העונות הפוכות לגמרי משלנו - כשאנחנו נהנים בים בקיץ אצלם קר מאוד ואף יורד שלג על פסגות ההרים.


חודשי הקיץ בניו זילנד הם בין דצמבר לפברואר ומזג האוויר בתקופה זו מושלם והטמפרטורות נוחות מאוד. עונות המעבר של האביב וסתיו מאוד מורגשות, הימים הפכפכים למדי, מזג האוויר מתקרר מאוד ולפעמים יורד יותר גשם בתקופות אלה מאשר בחורף, בשל חוסר היציבות האקלימי. 


מתי מומלץ להגיע לניו זילנד? 

דצמבר עד פברואר:

שיא העונה בניו זילנד והתקופה הטובה ביותר לטייל. כשאצלנו מתקרר אצלם הקיץ מגיע! כל האתרים פתוחים והטראקים הגדולים מוכנים ומזומנים להליכה. השמיים בהירים והמזג אוויר נעים ושמשי וזהו הזמן הכי טוב לצאת ולטייל בניו זילנד. הטמפרטורות יכולת להגיע ל-32 מעלות, שבניו זילנד זה הרבה. תצליחו לראות הכול מהכול במיוחד בחופים ובמילפורד סאונד. החיסרון לטיול בקיץ הוא שהסיכוי לראות שלג יורד (אך במקומות כמו הפיורדלנד והטונגרירו עדיין יש שלג בפסגות). הילדים המקומיים יוצאים לחופש וחלק משוק העבודה גם ולכן מומלץ להזמין את מקומות הלינה מראש וכן אטרקציות מסוימות.


ספטמבר עד נובמבר/ מרץ עד מאי:

עונות המעבר הן גם אופציה לא רעה, רק צריך לקחת בחשבון שיכולים להיות ימים גשומים ומזג אוויר לא יציב. אך בגלל שבאמת אי אפשר לצפות את התחזית במדויק תוכלו לטייל בשמש ושמיים בהירים בעונות אלו. היתרון באביב הוא השלג והפסגות הלבנות שתוכלו לראות ברחבי הארץ (השאריות של החורף) ובסתיו הצבעים הכתומים של העלים הוא מדהים יחד עם הירידה בכמות המטיילים. 


עלויות, יוקר ותכנון תקציב

ניו זילנד היא מדינה מערבית באמצע האוקיאנוס השקט ולכן דברים מסוימים עשויים להיות יקרים. אך מכיוון שהיא מדינה מאוד עצמאית שמגדלת את רוב צרכיה ישנם דברים הזולים יותר מהארץ. בסך הכל אפשר להגיד שהיא פחות או יותר כמו הארץ, לפעמים מעט פחות.


מזה כמה שנים טובות שערך הדולר הניו זילנדי לעומת השקל נשאר די דומה, והיום, נכון לאפריל 2024, דולר ניו זילנדי אחד עולה 2.2 ש"ח. אך תמיד כדאי לבדוק זריז בגוגל מה הערך הנוכחי שלו.


מזון וקניות

הסופרים מאוד זולים אז אם אתם מבשלים לעצמכם את האוכל תוכלו להגיע לתקציב של 8-10 דולר לארוחה הכוללת בשר. אולם החיסרון לאוכלי תזונה ים תיכונית כמו הישראלים הוא שחלק גדול מהירקות והפירות מאוד יקר לעומת הארץ וכדאי לקחת זאת בחשבון (קילו עגבניות יכול להגיע ל-12 ש"ח ואף יותר). הרשתות המובילות הן PAK'n'SAVE שנחשבת רשת לואו-קוסט אבל ברמה טובה מאוד, ו-Countdown שיותר דומה לשופרסל. 


מחירי האכילה בחוץ מאוד משתנים ותלויים במה אתם אוכלים ואיפה. ישנם הרבה דוכני אוכל פשוטים שיכולים להגיע ל-10-15 דולר ניו זילנדי לארוחה. אם אתם רוצים לשבת במסעדה טובה המחיר יכול לקפוץ אך לפעמים המחירים יהיו זולים יותר מהארץ. מנות עיקריות במסעדה "נחשבת" יעלו 30-50 דולר ניו זילנדי. לא נהוג להשאיר טיפ במסעדות. 





פארקים, לינה ואטרקציות 

הכניסה לפארקים הלאומיים לא כרוכה בתשלום אלא רק השינה לאורך מסלולים שונים בתוך הפארק. ישנם כמה סוגי בקתות במחירים שונים, בהתאם למתקנים השונים בבקתה. הבקתה הסטנדרטית עולה 15 דולר ניו זילנדי ללילה ולרוב יש בהן רק מיטה ומים זורמים. הבקתות היוקרתיות יותר עולות 22-140 דולר ניו זילנדי, תלוי אם מדובר באחד מעשרת הטראקים הגדולים של ניו זילנד. 


אם שכרתם/ קניתם רכב עם אפשרות לישון בו, ברחבי האי פרוסים אתרי קמפינג שמחירם נע בין חינם ועד 30 דולר ניו זילנדי ללילה לאדם. החניונים היקרים בדרך כלל כוללים גם מקלחות, מטבח מאובזר ואזור ישיבה מקורה. יש חניוני לילה של רשות הטבע הניו זילנדית (DoC) שמקוטלגים לפי 3 קטגוריות:

  • פשוטים (Basic): פשוטים מאוד ללא מתקנים. לפעמים יש שירותי בור או מים זורמים.

  • בינוניים (Standart): עולים 10-15 דולר ניו זילנדי ללילה לאדם. כוללים שירותים פשוטים, מקומות למנגל, מקלחות קרות, שולחנות, מטבח מקורה ופחים.

  • ברמה גבוהה (Service): עולים 20 דולר ניו זילנדי ללילה לאדם. כוללים מים לשתייה, שירותים עם ניאגרה, מקלחות חמות, שולחנות...

אפשר לקנות Campsite Pass שעולה 95$ ל-30 לילות או 195$ לשנה.


סוג נוסף של אתרי קמפינג הוא TOP10 Holiday Park - לרוב נמצאים סמוך לעיירות אבל יש גם לעתים במקומות מיוחדים בטבע. המחיר הממוצע ללילה לאדם הוא 20-30 דולר ניו זילנדי ויש בהם את כל המתקנים - שירותים, מקלחת חמה, מטבח מסודר, כביסה, איטנרנט אלחוטי...


כמובן שאפשרות לינה נוספת היא בבתי מלון ו-B&B פשוטים יחסית. מחיר לחדר זוגי יהיה 100-250 דולר ניו זילנדי ללילה, תלוי בעונה ובמיקום.


טיסות נוף יכולות להגיע למחירים גבוהים אבל שוות כל דולר. אם מדובר בטיסה בלבד, המחיר יהיה נמוך יותר אך נחיתה על קרחון וכדומה ייקרו את התענוג. המחירים הם 100-400 דולר ניו זילנדי, תלוי באטרקציה ומה היא כוללת.


חניה ודלק 

בערים בניו זילנד החניה מאוד מסודרת ובערים הגדולות ישנם חניונים יומיים. לרוב יש חניה חינם ברוב העיירות הקטנות יותר אך עם מגבלת זמן (חשוב מאוד להזיז את הרכב בזמן, יש אכיפה מוגברת בנושא). ישנם מקומות שהחניה עולה כסף בנוסף למגבלת הזמן, בסכום של 2 דולר לשעה. 


הדלק בניו זילנד עולה בערך כמו בארץ, לפעמים מעט זול יותר ובנוסף יש כרטיסים אותם אפשר להוציא בתחנות השונות או בסופרמרקטים בחינם ומעניקים הנחות. המחיר משתנה בין האזורים השונים, לפעמים בצורה דרסטית. הממוצע עומד נכון לאפריל 2024 על 2.8 דולר ניו זילנדי לליטר בנזין (6.15 ש"ח).


התנהלות עם כסף 

אין צורך להוציא מזומנים רבים. ברוב, אם לא בכל המקומות, מקבלים אשראי ואף המקומיים תמיד יעדיפו כרטיס. בכל עיירה קטנה תוכלו למצוא כספומטים מהם ניתן למשוך סכומים שונים. העמלה נעה בין 2.5 ל-3 דולר למשיכה לכן עדיף תמיד למשוך יחסית הרבה. 


קניות ושווקים 

בניו זילנד אין שווקים או מרכזי קניון עצומים - זהו מקום לטבע ופחות לקניות אך עדיין זוהי מדינה מערבית לכל דבר ועניין וניתן למצוא גם קניונים ומותגים. יש קניונים בערים הגדולות בהם נמצאים כל המותגים הרגילים ובכל עיירה אפשר למצוא חנויות מזכרות חמודות המוכרות סחורות מקומיות וכמובן את האבן הירוקה המיוחדת. 


הייחוד של החנויות בניו זילנד הוא שיש הרבה חנויות קטנות בהן ניתן לקנות חפצי נוי מיוחדים, תכשיטים ובגדים. ישנם בתי מלאכה רבים למגוון סוגי אומנות כמו ניפוח זכוכית, גילופי עץ מאורים וסיתות האבן הירוקה המקומית. במקומות אלו ניתן למצוא שרשראות מאוריות בעלות צורות שונות, כאשר לכל צורה משמעות אחרת. אחת העיירות הבולטות במלאכות אלה היא הוקיטיקה באי הדרומי. 


אם תזדקקו לציוד טיולים או בגדי טיולים זוהי כנראה אחת המדינות הטובות ביותר להצטייד בהן בציוד איכותי במחירים לא נוראיים. המחירים דומים לארץ אך האיכות כמה רמות מעל, ויש גם מבצעים למי שמטייל בתקופת חג המולד או Boxing Day. המוצר המיוחד ביותר והאיכותי ביותר שתוכלו לקנות בחנויות הטיולים הוא בגדים העשויים מצמר המארינו. זהו הצמר של כבשים החיות על פסגות גבוהות בהרים ורגילות לטמפרטורות הקרות. המוצרים איכותיים מאוד וטובים לכל מזג אוויר - אפשר ללבוש את מוצרי המארינו גם בימים חמים בשל יכולות נידוף הזיעה הטובות שלהם והאווריריות של הבד. הרשת המובילה לביגוד וציוד טיולים היא Kathmandu המציעה מגוון רחב של סחורה באיכות טובה. 


בטיחות ובריאות 

ניו זילנד נחשבת למדינה בטוחה מאוד ואחוזי הפשיעה בה נמוכים. התושבים מאוד משיבי פנים ומוכנים לעזור בשמחה בכל צרה שתתקלו בה. כמובן שיש גם יוצאים מן הכלל ועדיין מומלץ לא להשאיר חפצים חשובים ברכב לפני יציאה למסלול (ואם משאירים אז כדאי להחביא).


בגלל שמזג האוויר בניו זילנד מאוד לא יציב, גם בשיא עונת הקיץ, מאוד חשוב להתעדכן במזג האוויר הצפוי לפני יציאה למסלול או טראק גדול ולהתייעץ במרכזי רשות הטבע של ניו זילנד (DoC) או מרכזי המידע לתיירים (iSITE) הנמצאים כמעט בכל פארק או עיירה.


בדרך כלל אין בעיה לשתות את המים בברז, ואם אתם ישנים בקמפינג בדרך כלל רשום באתר עצמו אם מהמים ראויים לשתייה או לא. המקומיים אפילו שותים מזרמי המים הקטנים במסלולי ההליכה. 


המדינה גם מאוד מסודרת במקרים של חילוץ חס וחלילה או בתי חולים. זוהי מדינה מערבית לחלוטין, ואפילו נחשבת לאחת הטובות בעולם ברמת הרפואה שלה, ויש לה את כל הנדרש. בכל עיר יש בית חולים ומרפאה במידת הצורך והרבה בתי מרקחת פזורים. 


לא צריך להתחסן למחלות מיוחדות לפני ההגעה. 





קהילה יהודית 

רוב היהודים כיום חיים באוקלנד, כמו מרבית האוכלוסייה בניו זילנד. בכל אחת מהערים הגדולות כמו וולינגטון, כרייסטצ'רץ' ודנידין יש גם אחוז גבוה של יהודים. אך הדבר המיוחד בניו זילנד היא שחלק גדול מפוזר גם בעיירות והכפרים ששונים ופלח זה עוסק בחקלאות ותעשייה זעירה. 


ישנם שלושה בתי חב"ד ברחבי ניו זילנד. אחד באי הצפוני ושניים באי הדרומי.


בית חב"ד אוקלנד 

בית חב"ד כרייסטצ'רץ' 
  • כתובת: 6 Cranbrook Ave, Christchurch

  • טלפון: +972587419770


בית חב"ד וואנאקה 

טיפים שישדרגו את החוויה שלכם

  • עצרו בכל שלט תצפית מעניינת שאתם רואים בצד הדרך (בדרך כלל בצבע חום) - שווה לעצור ולראות מה יש לו להציע. לרוב לא תתחרטו.

  • נסו לתפוס שיחה עם מקומי לשמוע קצת על החיים השלווים והנינוחים של המקומיים. הם מאוד נחמדים וישמחו לקשקש על מזג האוויר ובעצם כל דבר.

  • זכרו שהנסיעה היא חלק מהטיול ותיהנו מהנוף - זה סוג של מסלול הליכה רק רכוב.

  • נסו לראות שקיעה אחת לפחות בים. 

  • קומו לפחות פעם אחת לראות את הזריחה.

  • תיכנסו לפחות פעם אחת לסופרמרקט לראות את המוצרים השונים והמיוחדים שיש במדינה ואת ההבדלים מחוויית הקנייה בארץ.

  • לטעום יין מקומי (בעיקר אם אתם מטיילים באזור בלנהיים).

  • לראות את חיות הים המיוחדות שנמצאות כל כך נגיש, ולפגוש כלב ים או דולפין.


מתכננים טיול בניו זילנד?

בואו נהפוך יחד חלומות למציאות!

אנחנו כאן כדי להבטיח טיול שמתאים בדיוק לכם, עם נופים עוצרי נשימה, חוויות מרגשות ורגעים בלתי נשכחים.

כל מסלול הוא סיפור ייחודי, ואנחנו נעזור לכם לתכנן הרפתקה של פעם בחיים. מוכנים לצאת לדרך?

חזרה לדף הראשי >>

bottom of page